Over mij

Jacqueline Eliëns

Hoe het begon…

Naast mijn “gewone” baan bij de overheid, waar ik hoofdzakelijk met mijn hoofd werkte, wilde ik graag iets doen met mijn handen. Ik ging naar een voorlichtingsavond over massageopleidingen en werd erdoor gegrepen. Gestart met een opleiding tot NGS sportmasseur ben ik een kleinschalige praktijk aan huis gestart.

In 2019 ben ik mee geweest met Team Almeloopers om hen te begeleiden tijdens de Roparun, een estafetteloop van Berlijn naar Rotterdam om geld in te zamelen voor mensen met kanker. Vóór het Corona-tijdperk heb ik het damesteam van Rugbyclub The Big Bulls en Dames 1 van Basketbalvereniging De Uitsmijters als sportmasseur ondersteund bij hun wedstrijden.

Hoe het verder ging…

Na diverse specialisaties binnen de sportmassage en Medical taping kwam ik in aanraking met de Manuele Lymfedrainage volgens de Dr. Voddermethode en inmiddels ben ik gediplomeerd Lymfetherapeut. In 2020 heb ik het diploma Medische Basiskennis behaald. De gedwongen sluitingen tijdens de coronapandemie heb ik benut door het volgen van bijscholingen om mijn kennis verder te verdiepen en te verbreden en zo mijn geest lenig en soepel te houden. Ik heb mij bekwaamd in reflexzonetherapie, aromatherapie, celzouttherapie, cupping en andere lichaamsgerichte therapieën.

En nu… 

Inmiddels is de praktijk van een (slaap)kamer in huis verplaatst naar een praktisch ingerichte praktijkruimte in een gebouwtje achter mijn huis, dat eerst volledig in gebruik was als schuur. De praktijk is gelijkvloers gesitueerd en daarmee ook goed toegankelijk voor degenen die slecht ter been zijn.

Als lichaamsgericht therapeut ga ik te werk vanuit de holistische benadering. Mijn behandelingen zijn complementair – dat wil zeggen: aanvullend – op de reguliere geneeskunde. Als BATC-therapeut werk ik zoveel mogelijk samen met het reguliere veld om effectieve zorg te realiseren. Als u onder behandeling staat van een huisarts, een fysiotherapeut en/of een medisch specialist is het van belang om met uw behandelaar(s) te overleggen omtrent de aandachtspunten voor mij als complementair behandelaar.

Contact

In mijn praktijk voor complementaire geneeskunde kunt u terecht met psychische en lichamelijke klachten als gevolg van verschillende aandoeningen. Samen met u bekijk ik welke van mijn behandelvormen een oplossing kunnen bieden voor uw specifieke klachten.

 

Mijn consulten en behandelingen kunnen vergoed worden als alternatieve geneeswijzen wanneer u daarvoor aanvullend verzekerd bent. Vraag naar de voorwaarden bij uw eigen zorgverzekeraar. Voor vragen of het inplannen van een consult, kunt u een mail sturen naar info@steenbokskeerkring.nl, een bericht verzenden middels het contactformulier, of bellen of een WhatsApp sturen naar 06-18758949